czwartek, 19 stycznia 2017

Naleśniki z pieczarkami

naleśniki na słono, wytrawne naleśniki, naleśniki z pieczarkami

Składniki:

Tradycyjne ciasto na naleśniki w normalnych proporcjach.

Farsz:
dwie garście pieczarek
pół pokrojonej w kosteczkę cebuli
dwie łyżki śmietany 18%, gęstej
gałka muszkatołowa, sól, pieprz
dobrej jakości szynka
ser camembert pokrojony w plasterki
trochę parmezanu startego na tarce
natka pietruszki

Pieczarki podsmażam z cebulką na maśle lub oliwie. Solę, pieprzę, dodaję gałki. Na końcu wrzucam śmietanę, mieszam i czekam, aż śmietana się podgrzeje. Wyłączam gaz.

Na gotowy, gorący naleśnik kładę plaster szynki, na to dwa plasterki camemberta, farsz pieczarkowy, posypuję natką i parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz