O blogu

Blog kulinarny, który powstał z pasji i miłości do gotowania. 

Kiedyś na moim blogu o rozwoju osobistym napisałam: "Rób to, co kochasz i nie martw się o przyszłość". Więc... kocham gotować :). Nie chcę robić tego profesjonalnie, choć to moja pasja, a kuchnia stanowi ulubioną przestrzeń w domu. Od niedawna mam tylko moją kuchnię, wymarzoną, w której mogę robić to co umiem i kocham - piec, gotować, komponować nowe dania, eksperymentować kulinarnie. 
Zawsze uważałam, że dosłownie "jesteśmy tym, co jemy", że zdrowie, samopoczucie i energię zawdzięczamy między innymi temu, co spożywamy. Odpowiednikiem higieny mentalnej w kuchni jest dla mnie higiena kulinarna - staram się dobierać jedzenie wartościowe, nie smażyć na tłuszczu, nie piec ciężkich ciast z kremem, jeść produkty bogate w błonnik, kwasy omega, witaminy i mikroelementy. Moje jedzenie smakuje, pachnie, odżywia a czasem nawet leczy :).

Skąd nazwa bloga? Cóż, kuchnia to moja przestrzeń pełna wolności. A poza tym - po przodkach odziedziczyłam zamiłowanie do oszczędności i praktycznego wykorzystywania wszystkiego, co wpadnie mi w ręce. Dlatego też moje gotowanie jest tanie i nic się w mojej kuchni nie marnuje :).  




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz